05 juni 2018

Vaderdagactie Bakker Van Vessem & Jopen

In de afgelopen periode zijn wij aan de slag gegaan voor Bakker Van Vessem en Jopen. Eerder dit jaar bedachten deze twee Haarlemse ondernemingen namelijk een origineel vaderdagcadeau: broodbier en bierbrood! Niet zomaar een cadeau, maar eentje met een verhaal. Het gaat namelijk over circulariteit (duurzaamheid) en een unieke lokale samenwerking. Weggooien van restproducten is zonde. Een ander kan dit weer gebruiken. Precies dat deden Van Vessem en Jopen: Jopen brouwde bier van overgebleven broodkorsten. Van Vessem bakte brood van bierbostel. Een restproduct van het brouwproces. Het laat de creativiteit, het ondernemerschap en de originaliteit van de twee bedrijven zien.

Proeverij
Tijdens de presentatie op 31 mei in ‘de Ontmoeting’ bij bakkerij Van Vessem in de Waarderpolder konden genodigden al even proeven van het brood en het biertje. Daar maakten wij deze korte compilatie van:


Online commercial
We hebben de vaderdagactie omgezet in een snelle online commercial. Een echt Haarlems 1-2tje dus. Of eigenlijk een 1-3tje. In de commercial is te zien hoe de restproducten worden uitgewisseld tussen bakker Gerard en brouwer Daniël. Vervolgens krijg je een snelle indruk van het maakproces van het boord en het bier.

Bekijk hier het door ons geregissseerde en geproduceerde filmpje:

Content United: social media support
Tot 17 juni verlenen wij social media support aan Van Vessem. Dat doen we met gesponsorde en niet gesponsorde berichten over deze actie. Alles voor een zo groot mogelijk bereik, voor het succes van de actie! Om je een idee te geven. Het eerste bericht over deze actie (de primeur van het filmpje) bereikte 20.000± Haarlemse Facebookers. Advertententiekosten: €25,-. Die mocht Zuckerberg in z’n zak steken.

De actie is al goed opgepikt door onder andere Haarlem Marketing, Waarderpolder Businesspark en ook via andere wegen wordt het filmpje goed rondgestuurd en gedeeld. Grote kans dat je ‘m al voorbij hebt zien komen! De producten kun je reserveren in de winkels van Van Vessem en het is vanaf de 14e daar af te halen. Lees meer over het broodbier en bierbrood op de site van Jopen.

Ook support nodig?
Wil jij een leuke actie op touw zetten maar heb je creativiteit, wat expertise of gewoon extra handjes nodig om het neer te zetten? Neem dan contact met ons op!

Wat is de online impact van jouw bedrijf?
In minder dan 3 minuten weet je het.

Doe de Contentscan!