04 maart 2019

Instagram Stories nu ook via Coosto

Gebruikte jij de tool Coosto al om je social media content in te plannen? Wij gebruiken deze planningstool ook graag om het overzicht te bewaren tussen verschillende klanten, kanalen en content. En we hebben goed nieuws: tegenwoordig kun je zelfs Instagram Stories inplannen via Coosto!

Instagram Stories inplannen: waarom zou je dat eigenlijk willen? Wij zetten de voordelen en valkuilen voor je op een rijtje.

Voordelen

Content inplannen is fijn. Je hoeft dan niet zelf elke keer te onthouden wat en wanneer je wilt posten. Zo kun je nu bijvoorbeeld alvast bedenken dat je volgende maand een leuke aankondiging in je Instagram Stories wilt plaatsen voor een evenement van jouw bedrijf. Je regelt dit direct in Coosto en kunt het voorlopig uit je hoofd zetten. Fijn toch?

Een ander voordeel is dat wanneer je afbeeldingen of filmpjes wilt gebruiken voor je Instagram Stories die op je computer staan, je deze vanaf nu niet meer eerst naar je telefoon hoeft te sturen en je deze direct vanaf je computer in Coosto kunt plaatsen.

Valkuilen

Hoewel  je content kunt inplannen, moet je er wel voor waken dat de content actueel blijft. Om dit te doen kun je bijvoorbeeld afspreken niet langer dan een maand van tevoren content in te plannen, of om af en toe de ingeplande content aan te vullen met actuele of spontane posts of bijvoorbeeld live stories.

Verder zijn Instagram Stories en Coosto nog geen vlekkeloze combinatie. Dat je nu stories kunt inplannen betekent niet dat je op het moment zelf niets meer hoeft te doen. Zo moet je wel op het ingeplande moment actief de goede afbeeldingen aanklikken om een story te maken met de Instagram app.

Ook aan de slag met Instagram Stories inplannen via Coosto? Lees hier de uitgebreide instructies. Als je het eenmaal een paar keer hebt gedaan wen je al snel aan de manier van werken. Ook ondersteunen wij je natuurlijk graag met jouw social media aanpak. Neemt gerust contact op!

Wat is de online impact van jouw bedrijf?
In minder dan 3 minuten weet je het.

Doe de Contentscan!