22 november 2017

Met één klik al je gegevens kwijt?

Naarmate we social media steeds meer gebruiken, gebruiken cybercriminelen ook steeds slimmere trucjes om je account te hacken. Met een klik op een verkeerde link kun je zo je inloggegevens en pagina kwijtraken. Dit wordt phishing genoemd.

Het begon met goed nagemaakte e-mails van bijvoorbeeld je bank waarin stond dat je ineens een x bedrag moest betalen. Tegenwoordig prikken wij doorheen.
Cybercriminelen focussen zich steeds meer op social media, met name grote accounts met veel volgers. Zo proberen zij het account over te kopen of sturen een phishing link om achter de inloggegevens te komen. Via deze pagina’s kunnen zij dan advertenties en spam plaatsen en daar geld of spullen voor vragen.

Google maar eens ‘phishing Instagram’ en je krijgt talloze links en filmpjes met uitleg over hoe je een Instagram account kunt hacken of een phishing link kunt maken. Social media bedrijven als Facebook en Twitter zijn zich er bewust van en hebben het moeilijker gemaakt om in te loggen. Onder andere Facebook, Instagram en WhatsApp maken tegenwoordig gebruik van een tweestaps-verificatie, waarbij je een code doorgestuurd krijgt naar je telefoon. Hiermee is het allemaal een stuk veiliger geworden!

Wat is de online impact van jouw bedrijf?
In minder dan 3 minuten weet je het.

Doe de Contentscan!