18 april 2018

Chatbots: alleen maar voordelen

Een ‘Bot’ of een ‘ChatBot’ is een woord wat je anno 2018 steeds vaker hoort. Het is een stukje software dat een vooraf ingestelde taak automatisch uitvoert. Zo ook de Facebook Messenger Bots; die zijn zo ingesteld dat zij automatisch ingestelde gesprekken kunnen voeren.

De Facebook Messenger Bot kun je bijna helemaal naar wens instellen. Voor sommige opties moet je betalen of een abonnement nemen. Maar zonder kun je ook een prima werkende bot maken.

Een groot voordeel van Facebook Messenger bots is dat je 24/7 voor je klanten klaar staat. Dat past goed in deze tijd waar alles snel moet gaan. De bot kan de klant niet alleen snel voorzien van de nodige informatie, maar ook extra informatie geven over het bedrijf, diensten en producten. En dit allemaal zonder ernaar om te hoeven kijken.

Zo’n bot kan het leven een stuk makkelijker maken, maar het is niet de bedoeling om het als vervanging van de klantenservice te zien. Het is meer de verlenging ervan. Bots kunnen nu eenmaal niet alles zelf doen. Voor ChatBots voor je website zijn er genoeg apps. Denk aan de bekende ‘ManyChat’, ‘Chatfuel’, ‘Botletter’ of ‘Botsify.

 

Te veel gedoe of kom je er niet uit? Geef ons eens een belletje. Wij helpen je er graag mee!

Wat is de online impact van jouw bedrijf?
In minder dan 3 minuten weet je het.

Doe de Contentscan!