01 april 2019

De juiste timing om te posten

Maandagochtend? Of juist zaterdagavond? Wat is nou de juiste timing om jouw content te posten? En verschilt dit nog per medium? Wij helpen je een eindje op weg met deze handige statistieken en tips.

Coosto, de social media planningstool, onderzocht afgelopen jaar meer dan 10 miljoen openbare posts en reacties. Hieruit valt af te leiden op welke dagen en tijdstippen je gemiddeld de meeste interactie kunt verwachten per medium, en wanneer je het beste jouw content online kunt zetten. Hieronder vind je een aantal van deze resultaten voor Facebook, Instagram en LinkedIn:

facebook cijfers

Okee, woensdag is dus een populaire dag. Wat ons verder opvalt uit het onderzoek is dat de interactie in het weekend sowieso een stuk lager ligt dan doordeweeks. Toch grappig, gezien je zou denken dat mensen vooral in het weekend tijd hebben voor social media.

Benieuwd of deze informatie inmiddels is veranderd? Bekijk dan elk moment hier de live heatmaps met daarin de meest actuele interacties per platform. Altijd handig om raad te plegen als je twijfelt.

Tenslotte willen we je graag meegeven dat bovenstaande cijfers gemiddelden zijn, en dat de juiste tijden en dagen om content te posten voor jouw doelgroep natuurlijk anders zouden kunnen zijn. Blijf dus altijd naast algemene data je eigen data analyseren en bedenk logischerwijs wanneer jouw doelgroep online is op welk medium. Succes met posten!

Wat is de online impact van jouw bedrijf?
In minder dan 3 minuten weet je het.

Doe de Contentscan!