18 maart 2019

Adverteren op Facebook: hoeveel tekst mag je gebruiken?

Adverteren op Facebook: super handig om een groot publiek aan te spreken en meer conversies te halen. Maar hoe pak je dat aan? Hoeveel tekst mag er bijvoorbeeld in je afbeelding staan?

De 20% regel is niet meer

Jouw boodschap is belangrijk, dus wil je waarschijnlijk van alles kwijt in je advertentie. Maar let goed op: in je afbeelding mag niet teveel tekst staan. Voorheen hing Facebook hier een harde 20% regel aan. Je afbeelding mocht dus niet voor meer dan 20% uit tekst bestaan, anders werd je advertentie niet geaccepteerd. Je kon dit checken door een handige raster tool over je afbeelding te plaatsen.

Tegenwoordig geldt deze regel niet meer, maar Facebook houdt er nog steeds een vrij streng beleid op na. Als je een advertentie maakt en het systeem detecteert dat je advertentieafbeelding te veel tekst bevat, krijg je hier een melding van. Let hier goed op, want je advertentie wordt dus niet meer automatisch geweigerd. Maar waarom is veel tekst niet goed?

Waar moet je op letten

Facebook geeft aan dat afbeeldingen met minder tekst beter presteren. Advertenties met een grotere hoeveelheid afbeeldingstekst worden waarschijnlijk minder of niet weergegeven, waarschijnlijk omdat Facebook het platform voor de gebruikers prettig en gebruiksvriendelijk wil houden. Je wilt zelf ook niet doodgegooid worden met schreeuwende advertentieteksten, toch? Maar wat is teveel tekst? Facebook geeft een voorbeeld:

Jouw afbeelding kun je gelukkig checken vóór je de advertentie maakt. Dat doe je hier. Je krijgt dan een advies zoals hierboven te zien en kunt aan de hand daarvan besluiten je tekst bijvoorbeeld te verkleinen of tekst te schrappen.

Kun je jouw boodschap toch niet helemaal kwijt in de korte afbeeldingstekst? Gebruik je inspiratie dan gewoon voor je copytekst boven je afbeelding!

Benieuwd naar de uitzonderingen en meer voorbeelden? Check alle advertentieregels van Facebook hier. 

Wat is de online impact van jouw bedrijf?
In minder dan 3 minuten weet je het.

Doe de Contentscan!